Thursday, August 8, 2013

Tavuklu Börek (P.D.Ç.S.E. 28)


tavuklu borek p d c s e 28 1


Hamaratabla'nın Maggi sponsorluğunda düzenlediği "Fırında Tavuk Yemekleri yarışmasına" gönderdiğim bir tarif daha :))

Tarifini portakalağacından aldım.


Malzemeler:

4 adet yufka

12 adet milföy

1 çay bardağı süt

yarım yemek kaşığı sıvıyağ

üzerine, yumurta sarısı

Tavuklu iç malzeme:

2 adet tavuk bonfile, doğranmış

11 adet mantar, doğranmış

1 tatlı kaşığı sıvıyağ

1 çay bardağı bezelye, haşlanmış

1 çay bardağı rendelenmiş kaşar

tuz

Yapılışı :

Tavuk etleri tencereye alınıp suyunu çekene kadar pişirilir. Sıvıyağ eklenir. Kavrulunca mantar ilave edilip pişirilir. Bezelye, tuz ve rende kaşar eklenip, karıştırılır.

4 adet yufka aralarına süt ve sıvıyağ sürülerek üstüste yerleştirlir. 4 katlı yufkadan 12 adet kare kesilir. Hazırlanen tavuklu içten karelerin ortasına yerleştirlir. Milföylerin ortası çay bardağı ile çıkartılır. Kare yufkalardan birinin dört ucundan tutulup milföy hamurunun kesik kısmından geçirilir. (Geriye kalan ortası daire şeklinde kesilmiş bir adet milföyü kullanıyorsunuz, kestiğiniz yuvarlak kısmı değil.)Yufkanın uçları milföyün altına doğru bastırılıp bohça şekli verilir. Aynı işlem kalan 11 kare için de tekrarlanır, üzerlerine yumurta sarısı sürülüp önceden ısıtılmış 200C fırında pişirilir.

Afiyet olsun.


No comments:

Post a Comment