Saturday, August 10, 2013

TAVUKLU BULGURLU MANTI BÖREK


tavuklu bulgurlu manti borek 1


Merhaba arkadaşlar, herkese şimdiden iyi pazarlar diliyorum.


Haberlerde izledim de hemen hemen her yer kardan kırılıyormuş. Bugün Fethiye'de öyle bir hava vardı ki yazdan kalma sanki. Oysa bir gün öncesi burası da buz gibiydi. Fethiye her zaman böyle işte, ne olacağı hiç belli değil. Bir hafta içinde dört mevsimi birden yaşayabilirsiniz.


Bakalım yarın nasıl olacak? Sizlere geçen gün arkadaşlarıma ikram ettiğim böreğin tarifini vermek istiyorum. Buyrun paylaşalım:



Malzemeler:



4 adet yufka


4 adet tavuk budu


1 soğan


1 büyük çay bardağı ince bulgur


1 avuç ceviziçi


tuz, karabiber


yufkaları ıslatmak için tavuk suyu ve toz kırmızıbiber


sarımsaklı yoğurt



Yapılışı:



Önce arkadaşlar tavuğu haşlayın ve suyunu ayırın. Bir kenara alın, didikleyin.


İç harcı için soğanı doğrayın, az sıvıyağda kavurmaya başlayın. İçine bulguru ekleyin, biraz daha kavurun ve tavuk etini ilave edin.


Bir miktar su ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin. İstediğiniz baharatları ve cevizi ekleyip karıştırın.


Bir adet yufkayı serin. Üzerine hiçbirşey sürmeyin ve sekize bölün. Geniş taraflarına iç harç koyup kalın sigara böreği gibi sarın. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Tepsiye dizin ve fırında iyice kızarana kadar pişirin.


Tavuk suyu ve toz kırmızıbiberi karıştırın. Fırından çıkardığınız sıcak böreklerin üzerine soğuk tavuk suyunu bolca dökün ve yine iyice suyunu çekene kadar fırında tutun.


Fırından çıkardığınız böreklerin üstü iyice kızarmış, altları hafif sulu, nemli kalmalı.


Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirerek servis yapın.Kilo probleminiz yoksa yoğurdun üzerine kızdırılmış tereyağ gezdirebilirsiniz. Tavsiye ediyorum gerçekten lezzetli, mantı kıvamında ve tadında bir börekti. Afiyetler olsun, İyi pazarlar diliyorum sevgiler...


Ayrıca tarifimi sevgili Cafemisin "Porselen Demlik Çay Saati"etkinliğine gönderiyorum.







No comments:

Post a Comment