Bir duygu ekersin , bir düşünce biçersin,
Bir davranış ekersin , bir alışkanlık biçersin
Bir alışkanlık ekersin, bir karekter biçersin
Bir karekter ekersin, BİR KADER BİÇERSİN..
Demiş İslam Filozofu ünlü Gazali Hazretleri. O ve onun gibi büyüklerimiz önceden öğrenmişler, fark etmişler, hissetmişler, ve tespit etmişler ki biz insanlar duygularımızla hareket ediyoruz. Hala bizler bu zamanda o kadar yoğun, o kadar fazla, o kadar karışık duygular içinde oluyoruz ki onları birbirinden ayıramıyoruz ve onlarla hareket ettiğimizin farkında bile değiliz.... Kin , nefret, öfke, saldırganlık, engellenme duygusu, reddedilme duygusu, değersizlik duygusu... liste uzar gider. Olayları yaşadığımızda duygumuza bakmıyoruz hemen içimizden gelen sesle hızlıca düşünüyoruz ve davranışa başlıyoruz. Sonuç ne olursa olsun yaptığımız her eylemde, düşündüğümüz her düşüncede önce ne hissettiğimizi farketmemiz gerekiyor. O an ne yaşadığımızı hissedersek duygumuzu kontrol edebilirsek düşüneceğimiz düşünceyi ve davranışı seçebilme şansımız oluyor ve yaptığımız eylemin sonucu bize pozitif olarak geri dönüyor. Duygularımıza hükmedebilirsek depresyonda kalmıyor, karamsarlıkta kalmıyor.. Kendimize daha çok dönüyoruz ,kendimizi daha çok seviyoruz, kendimizle kalmaktan kaçmıyoruz. Kendinizi sevin, değer verin ve her şeyden önemlisi yaşadığınız her şey için kendinizi bol bol affedin:)) Bu size öz güven, öz saygı ve mutluluk olarak geri dönecek.... Kendinizle ve sevgiyle mutlu hafta sonları diliyorum .:)) Hafta sonu için böreği denemek isterseniz farklı bir sunum olsun derseniz denemenizi öneririm;)
MALZEMELER:
1 Yumurta sarısı
2 Yufka
2 Tavuk göğsü
1 Küçük kavanoz garnitür
100 gr margarin
Tuz, pul biber
Önce margarinimizi eritelim. Diğer taraftan tavuk göğüslerimizi haşlanmaya bırakalım. Yağımız eriyince yağlı kağıt serilmiş tepsimize ilk yufkamızı serelim ve üzerini fırçayla yağlayalım. Dışa sarkan yufkaları da içe alalım ve kenarları da yağlayalım. İkinci yufkamızı da bu şekilde yağlayalım ve yine kenarları içe alalım .Tepsimizi 180 derecede pişirelim. Bu arada haşlanan tavuklarımızı didikleyelim. Aldığımız garnitürle karıştıralım. Baharatlarını ekleyelim. İsterseniz bu karışımı biraz yağda soğanla soteleyebilirsiniz. Üzeri hafifçe kızaran yufkalarımızı fırından çıkartalım. İlk sıcaklığı çıkınca biraz sıcak olan tavuk göğüslerimizi haşladığımız suyla üzerini ıslatalım. Suyunu çekince harcımızı yufkamıza koyalım ve rulo şeklinde saralım. Yumuşayan yufka hemen sarılıyor. Tekrar üstüne çırptığımız yumurta sarısını sürelim ve kızarıncaya kadar 180 derecede tekrar pişirelim. Sıcakken dilimleyip servis edelim. Afiyet olsun..
No comments:
Post a Comment