Wednesday, August 21, 2013

Tavuklu Rulo Börek



tavuklu rulo borek 1


Tavuklu Rulo Börek Ablamın yaptığı, bizim de yemelere doyamadığımız bir börek. Geçen bir misafirimiz geleceğinden malzemeleri alındı, fakat misafirimiz gelmekten vazgeçti. (Hayır, sinirli değilim, gerçekten:/) Biz de kendimiz için yaptık, yedik.


Malzemelerimiz;


*3 adet yufka          1 paket tavuk budu (bizim kullandığımız pakette 2 adet vardı)          *tuz, tane karabiber, istediğiniz baharat     *Bir avuç kadar iri parçalar halinde ceviz içi


*Yarım çay bardağı sıvıyağ         *1 çay bardağı su


tavuklu rulo borek 2


Tavukları tane karabiber de attığımız suda haşlayıp didikliyoruz. Tuzunu, baharatlarını atıp, cevizi ekleyip iyice karıştırıyoruz. (Dikdörtgen) Fırın tepsisini yağlayıp yufkayı kenarları dışarı taşmayacak şekilde seriyoruz. Yağ ve su karışımından sürüyoruz. Diğer yufkaları da üstüste serip yağ ve su karışımından sürüyoruz. Fırında üzeri iyice kızarana kadar pişiriyoruz.


Fırından çıkardığımız yufkaların üzerine 3-4 kepçe tavuk suyu gezdiriyoruz. Tavuk suyunu iyice çekmesi için 15 dk. kadar bekletiyoruz. Tavuklu karışımdan yufkanın üzerine serpiyoruz ve yufkayı dikkatlice sararak rulo haline getiriyoruz. Üzerine yağ, yoğurt veya yumurta sürüp iyice kızarana kadar fırında pişiriyoruz. Ilınca dilimleyip servis yapıyoruz. Afiyet olsun.


Seneler önce Ablam ilk yaptığında tavukla başı hoş olmayan ben ''ben onu yemem'' demiştim. Şimdi de olsa da yesek durumundayım. Denerseniz -seviyorsanız- tane karabiberini ve cevizini eksik etmeyin, onlarla çok, çok güzel oluyor.    


Ablamın ellerine sağlık ♥


Sevgiler ♥♥♥


No comments:

Post a Comment