Sunday, August 11, 2013

TELKARİ BÖREK, MUTLAKA YAPMAK GEREK, TATMAK GEREK..





BAKLAVA YUFKASINDAN, TAVAYA TRANSFER..

İSTER ISPANAKLI, İSTER PEYNİRLİ. 


TELKARİ BÖREK



telkari borek mutlaka yapmak gerek tatmak gerek 1


Malzemeler:

4 adet baklavalık yufka, 1 avuç kadar lor veya beyaz peynir veya ince kıyılmış ıspanak yaprağı, 1 tahta kaşık tereyağ, yarım çay bardağı su, peynirli iç kullanılacak ise maydanoz, tuz, karabiber. 


Yapılışı:


-Teflon tavayı yağlayıp 1 yufkanın kenarları sarkacak şekilde teflona serelim.

-Eritilmiş tereyağ ve suyu karıştıralım. Teflona yaydığımız yufkaya sürelim. 

-İkinci yufkayı serelim, üstüne yağlı su ve hazırladığımız içi koyalım.

-Üçüncü yufka ve yağlı su ile devam edelim.

-Dördüncü yufkayı koy. Kenarları üstüne kapa.

-Kısık ateşte pişir. Altı kızarınca tavanın kapağı yardımı ile çevir. Diğer tarafını kızart..


Bu börek tel, tel olduğu için, iri lokmalar halinde kesmenizi ve öyle yemenizi tavsiye ederim. 


Lezzeti mi?.. Tek kelime ile şahane..    





telkari borek mutlaka yapmak gerek tatmak gerek 2


Afiyet olsun..

No comments:

Post a Comment