Monday, August 5, 2013

Yayma Börek



yayma borek 1


MALZEMELER:

* 6 adet yufka

* 5 adet yumurta

*1/2  litre süt

* 1 su bardağı sıvıyağ

* Beyaz peynir yaklaşık 350 gr

*Kıyılmış maydonoz

YAPILIŞI:

*Yumurta, süt, sıvıyağ  bir kasede çırpılır.

*Tepsinin altı yağlanır.

*birinci yufka serilir

*Hazırlana sıvı malzemelerden her kata dökülür

*Üçüncü yufkaya gelinince hazırlanmış iç serilir

*Her kata uygulanan sıvı malzemeler en üst yufkaya da  dökülür.

*Böreğin üstüne bıçakla tepsinin dibine değmeden bir artı atılır.(çok kabarıyor)

*190 c de pişirilir.

*

No comments:

Post a Comment