İster kahvaltı sofraları için ister davet sofraları için her daim yakışacak bir tarif. Yiyenler tarifini almadan gitmiyor. Tarif sevgili Oktay Ustaya ait. Aynı zamanda da buzdolabında istediğiniz kadar bekletebilirsiniz. Lazım olduğunda elinize hazır geliverir;)
MALZEMELER:
3 Yufka
2 Yumurta
150-200 gr beyaz peynir
1 Su bardağı yoğurt
1 Çay bardağı sıvı yağ
Yarım demet dereotu
Çörek otu
Kızartmak için ayçiçek yağı
YAPILIŞI:
Derin bir kaseye yumurtaları kıralım ve çatalla çırpalım. Peynirleri ezelim. Dereotunu incecik doğrayalım. Yumurtaların içine peyniri, dereotunu, ekleyelim ve karıştıralım. Ardından yoğurdu ve yağıda ekleyelim. Sosumuzu tamamladıktan sonra düz bir zemine ilk yufkamızı serelim. Üzerine sosumuzun bir kısmını sürelim ve ikinci yufkayı da serelim ve tekrar sosumuzun bir kısmını sürelim. Kalan bir yufkamızıda en üste serelim. Onun üstünede kalan bütün sosumuzu gezrirelim. Çörek otunuda en üste serpelim. Böreğimizin kenarlarını çok ince olacak şekilde (sos dışarıya akmasın diye) içe doğru katlayalım ve rulo olarak sarmaya başlayalım. Tam ortaya deldiğimizde keselim. Elde ettiğimiz ruloyu istediğimiz kelınlıkte dilimliyelim. Geriye kalan yufkamızı da yine aynı şekilde rulo olarak sonuna kadar saralım ve dilimliyelim. Böreklerimizi 1-2 saat buzdolabında dinlendirelim. Kızgın yağda kızartalım. Sıcakken servis edelim. Afiyet olsun...
No comments:
Post a Comment