Çıtır börek, hem kolay hazırlanabilen hem de lezzetli bir börek .Galeta ununa buladığımız börekler çıtır çıtır oluyorlar.Annem ziyaretimize geldiğinde yaptığım börekler çok beğenilip tam not aldılar.
Malzemeler:
- 1 kg yufka
- 1 yumurta
- Yeteri kadar galeta unu (ben bayat ekmekleri fırında biraz kızartıp, rondoda çok ince çekiyorum. Dondurucuya koyup daha sonra ihtiyacım olduğunda kullanıyorum.)
- Beyaz peynir (veya lor)
- Maydanoz, tuz
Hazırlanması:
- Yufkaları üst üste koyup eşit 12 üçgen parçaya bölün. Üçgen parçaların geniş tarafına peynirli iç harcdan koyup kenarları içe doğru katlayarak, rulo (sigara böreği gibi) sarın.
- Sigara böreği gibi sardığınız yufkaları önce çatal yardımıyla çırptığınız yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin
No comments:
Post a Comment