Arkadaşlar bu tarif annemin yazın hazırlayıp kuruttuğu yufkalarla yaptım Yöresel Gümüşhane yöresine ait bir tarif Çokta güzel oluyor
MALZEME
12 Adet kuru yufka
2 Su bardağı ceviz
3 Su bardaği şeker
4 Su bardağı su
1 Çay bardağı bal
YAPILIŞI
Yufkaları ıslatıp hamur bezinin üzerine koydum . Yumuşayınca yağlanmış teflon tavada üst üste 4 yufka koydum bu 4 yufkayı her iki yönünüde kızarttım bir kenara koydum. Aynı işlemi diğerlerinede yaptım yani 3 parça oldu tepsinin altına kızarttığım yufkanın bir katını koydum üzerine ceviz serpiştirdim sonra diğer parçayı koydum cevizi serpiştirdim sonra diğer parçayıda koydum üzerini ceviz serpiştirdim bolca ve kestim daha sonra Balını döktüm. Afiyet olsun
No comments:
Post a Comment