Merhabalar:))
Bugün için arkadaşımla beraber ramazan gelmeden çocukları evimize yakın parka kahvaltıya götürelim diye dünden anlaştık.
Sabah 10:00 gibi hazırlıklara koyulduk kahvaltı keyfi niyetimiz gidip masamızı hazırlayıp,semaver çayımızı yapıncaya dek branch keyfine dönüştü.
Çocuklar eğlendiler bıkana kadar oynadılar,bizde iki arkadaş sohbetler ettik.Aslında sık görüşüyoruz ama yinede o kadar çok şey buluyoruz ki konuşacak :))İyi anlaşıyoruz vesselam:))
Masamızın fotoğrafını çekmek yemeğe başladıktan sonra aklımıza geldi ,dağınıklığın kusuruna bakmayın:)Biraz yemeğe başlamanın verdiği dağınıklık,birazda piknik havasına girmemiz buna sebep:)
Menüde;
kahvaltılıklar + taze simit,poğaça,
çocuklar için içecek olarak ;
vişne suyu,
Yumurta salatası,
Makarna salatası ,
hazır yufkadan patatesli zarf böreği ve
patates kroket vardı.
Yarin hafta sonu hazır menü önerisi olarak sunuyorum:))
Börek çok lezzetli oluyor denemenizi kesinlikle tavsiye ediyorum.İçini ben patatesli hazırladım,arzuya göre siz peynir,kıyma gibi malzemelerle de yapabilirsiniz.Patatesli yaparsanız,2 patates fazladan haşlayarak yanına patates kroket de yapın derim:)
PATATESLİ ZARF BÖREK:
MALZEMELER ve YAPILIŞI:
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 çay bardağı yoğurt,
1 yumurta
3adet hazır yufkanın her katına yukarıdaki malzemeler karıştırılarak sürülür.Yufkalar üst üste konulur.Kenarları katlanarak kare yapılır.İç malzeme karıştırılarak ortasına konulup tekrar aynı şekil kapatılır.Üzerine yumurta sarısı sürülür,çörek ve susam serpilerek en son artı ve çarpı şeklinde kesilerek 175 derecede üzeri kızarana dek pişirilir.Aşağıda ayrıntılı resimlemeye çalıştım ,yapacak arkadaşlarıma umarım yardımcı olabilirim
İÇ MALZEME:
2 adet orta boy haşlanmış patates,
karabiber,pul biber,
tuz,ince kıyılmış maydanoz.
PATATES KROKET:
MALZEMELER ve YAPILIŞI:
2 adet haşlanmış rendelenmiş patates,
1 adet yumurta sarısı,
kimyon,
karabiber,
pul biber,
tuz,
1 yemek kaşığı nişasta karıştırılarak yoğrulur.İsteğe göre yuvarlak ya da silindir şekli verilerek sırası ile una, yumurtaya ve galeta ununa batırılarak tavada ısıtılan yağda arkalı,önlü çevirerek kızartılır.Kağıt havlunun üzerine alınarak yağı çektirilir.
(Ben çabuk haşlansın diye patatesleri soyup haşladım,biraz sulu idi şekil verirken tam anlamı ile istediğim gibi olmadı aceleyle olunca da çaresine bakmadım:)Sizinde yaparken kıvamı sıvı gelirse biraz daha nişasta katarak dengeleyebilirsiniz.)Sıcak yada ılık tüketirseniz daha lezzetli olur.
AFİYET OLSUN..
Hepinize gönlünüze göre geçirebileceğiniz huzurlu,sağlıklı , serin bir hafta sonu diliyorum:))
Selam ve sevgilerimle:))HOŞÇAKALIN:))
No comments:
Post a Comment