Tuesday, January 7, 2014

KUŞ YUVASI BÖREK-PİZZA BÖREK



kus yuvasi borek pizza borek 1






kus yuvasi borek pizza borek 2


Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı tüm halkımıza kutlu olsun.Birlik ve beraberlik dolu nice bayramlara inşallah.
      Bu böreği okuldaki arkadaşların gününde yedim çok ilginç geldi.Yemekte görüntünün yemeğin lezzeti kadar önemli olduğunu düşünenlerdenim.Hemen bu güzel tarifi arkadaştan aldım ve denedim genel yorumlar hep olumlu oldu .Yalnız sosis yerine sucuk konulabilir yada hiç birşey koymadan direk domates,biber,kaşarlada yapabilirsiniz .Yada peynirli ıspaklı veya kıymalı  içte olabilir.Tamamen isteğe kalmış burada en önemli olan şey böreğin şeklidir sanırım.Bu tarif size bir ışıl olsun Işık dedimde aklıma geldi

"Karanlığa küfretmektense, bir küçük ışık yakın, daha iyi edersiniz. Andre Gide  "

Bu sözü çok severim sürekli eleştiren, bahane bulan ama kendisi hiçbir şey yapmayan insanların olduğu toplumda sanırım tam yerinde bir söz:)

Böreğin diğer adı pizza börek. Yaptığınıza değer bir lezzet oluyor tavsiye ederim.



Malzemeler:


  • 2 adet yufka

  • yarım su bardağı süt

  • 2 yemek kaşığı yoğurt

  • 2 adet yumurta(birinin sarısı üzeri için)

  • yarım kahve fincanı zeytinyağı veya sıvıyağı




  • İç malzemeler:


  •  5-6 tane sosis

  • 3-4 adet sivri biber, doğranmış

  • 100 gr küp küp doğranmış kaşar peynir

  • 2 adet orta boy  domates




  • Üzeri için:


  • 1 yumurtanın sarısı




  • Yapılışı:


    1. Yufkaları hazırlamadan önce bir kapta küçük doğranmış sosisleri,sivri biberleri,doğranmış kaşar peynirini ve domatesleri küp küp doğrayıp karıştıralım..



    2. Bir kasede yumurta,yoğurt,süt ve yağ karıştırılarak sos hazırlayalım yufkanın bir tanesini masaya serelim ve  her yerine sos sürelim.


    3. Yufkaların her biri için aynı işlemi uygulayalım.Yufkaların sigara böreği keser gibi sekiz eşit üçgen parçaya bölelim.



    4.  Kuş yuvası şekli için, üçgen şeklindeki yufkalarumız rulo şeklinde yarıya kadar sarılır. Yarıya gelince ruloların uç kısımları birleştirilir ve altta kalan üçgenin ucu rulonun üstünden geçirilerek yuva şeklini alır.


    5.  Kuş yuvası şeklini alan yufkaların içine hazırladığımız içten paylaştıralım.Kenarlarına yumurta sarısı sürüp fırın tepsisine dizelim.

    6. İstenirse kenarlarına susam serpilebilir.

    7. 180-200 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Sıcak sıcak servis yapılır.



    Afiyte olsun.

    Not:Bu güzel böreği isterseniz 1 yufkayı dörde keserek büyük büyük yapabilirsiniz.O şekilde de güzel oluyor


     Böreğin tarif Emine Beder'e aitmiş.




No comments:

Post a Comment