Thursday, January 9, 2014

LORLU ÖRGÜ BÖREK (MİLFÖYDEN)












lorlu orgu borek milfoyden 1

LORLU ÖRGÜ BÖREK


herkese güzel bir gün dileyerek doğumgünü menümle devam etmek istiyorum..

Her zaman buzlukta milföy bulunmalı diye düşünenlerdenim ben,ani bir misafir geldiğinde yada ani börek krizlerinde birebirdir her zaman.

   Aslında tarifim hepimizin bildiği milföy börek ama yapılışı çok şık olduğu için yayınlamak istedim,yoksa normal şartlarda sadece lorla yapılmış bir milföy böreği yayınlamam,en azından iç harcı farklı olması lazım.

  Tarifimi ''çay kahve bahane etkinliği''ne ev sahibeliği yapan arkadaşım emine'ye gönderiyorum..

MALZEMELER

1 paket milföy hamuru

yeteri kadar lor peyniri

üzerine:

yumurta sarısı

susam

çörekotu

HAZIRLANIŞI

yapılışını zaten hepimiz biliyoruz benim en çok anlatmam gereken şekli onuda resimlerle anlatacağım.

Öncelikle milföy ne tamamen erimiş olsun nede buzluktan yeni çıkmış olsun,püf noktalarından biridir bu.


lorlu orgu borek milfoyden 2


Milföy hamurunu tezgaha alalım,fotoğraftada göründüğü gibi yanlarında bir parmak kalınlığında eşit sayıda çentikler atalım,

dört köşeninde en baştaki çentiklerini koparalım ve ortasına koyalım..


lorlu orgu borek milfoyden 3


İçine yeteri miktarda lor koyalım,başka bir malzemede olabilir,tercih size kalmış.

   Sonra yine fotoğrafta göründüğü gibi önce başta ve sonda kalan parçayı üzerine kapatalım,sonra çentikleri bir sağdan bir solda üst üste gelecek şekilde kapatalım.


lorlu orgu borek milfoyden 4


üzerine yumurta sarısı sürüp,susam ve çörekotu serpip 200 dereceli fırına sürelim,kapağını çok fazla açmamaya özen gösterelim,yoksa iyi kabarmaz.altı üstü nar gibi kızarana kadar pişirelim.

   Sıcak yada ılık olarak servis edelim











lorlu orgu borek milfoyden 5

LORLU ÖRGÜ BÖREK
AFİYET,ŞEKER OLSUN

No comments:

Post a Comment