Thursday, January 9, 2014

Pırasalı Börek


Pırasalı böreği çok severim ve sık yaptığım börekler arasındadır...Her zaman milföy hamurundan yaptığım pırasalı böreği ilk defa yufkadan yaptım..Denemenizi tavsiye ederim...





pirasali borek 1






Malzemeler:



  • 4 adet yufka


  • su


  • sıvı yağ

İç malzemesi için:



  • yarım kilo pırasa


  • 2 orta boy domates


  • bir çay kaşığı kara biber


  • bir çay kaşığı tuz


  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için:



  • 1 yumurtanın sarısı

Hazırlanışı:



  • önce böreğimizin içi malzemesini hazırlıyoruz bunun için pırasalarımızı ince ince doğruyoruz,domateslerimizi rendeliyoruz.


  • bir tencerenin içine sıvı yağımızı koyduktan sonra domatesi ilave ederek biraz domateslerimizi pişiriyoruz daha sonra pırasalarımızıda ilave ederek arada bir karıştırmak süretiyle kavuruyoruz


  • pırasalarımızın pişmesine yakın tuz ve karabiberide ilave ediyoruz ve iç malzememiz hazır olduktan sonra bir kenara alıp soğumaya bırakıyoruz.


  • 1 yufkayı tezgahın üzerine serdikten sonra üzerine biraz sıvı yağ gezdiriyoruz ve fırça yardımıyla yufkaya sürüyoruz.Daha sonra iki yemek kaşığı suyu yufkanın üzeri üzerine yayıp fırçayla dağıtıyoruz


  • ikinci yufkayı bu yufkanın üzerine örterek 8 eşit parçaya bölüyoruz


  • Hazırladığımız iç malzemeyi böreklerin geniş bölümüne koyarak sigara böreği sarar gibi sarıyoruz


  • en son börekleri içerisine su doldurduğumuz geniş bir kasedeki suya batırıp çıkarıyoruz ve tepsiye diziyoruz


  • Üzerlerine yumurta sarısı sürerek 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz



No comments:

Post a Comment