Pırasalı böreği çok severim ve sık yaptığım börekler arasındadır...Her zaman milföy hamurundan yaptığım pırasalı böreği ilk defa yufkadan yaptım..Denemenizi tavsiye ederim...
Malzemeler:
4 adet yufka
su
sıvı yağ
yarım kilo pırasa
2 orta boy domates
bir çay kaşığı kara biber
bir çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yumurtanın sarısı
önce böreğimizin içi malzemesini hazırlıyoruz bunun için pırasalarımızı ince ince doğruyoruz,domateslerimizi rendeliyoruz.
bir tencerenin içine sıvı yağımızı koyduktan sonra domatesi ilave ederek biraz domateslerimizi pişiriyoruz daha sonra pırasalarımızıda ilave ederek arada bir karıştırmak süretiyle kavuruyoruz
pırasalarımızın pişmesine yakın tuz ve karabiberide ilave ediyoruz ve iç malzememiz hazır olduktan sonra bir kenara alıp soğumaya bırakıyoruz.
1 yufkayı tezgahın üzerine serdikten sonra üzerine biraz sıvı yağ gezdiriyoruz ve fırça yardımıyla yufkaya sürüyoruz.Daha sonra iki yemek kaşığı suyu yufkanın üzeri üzerine yayıp fırçayla dağıtıyoruz
ikinci yufkayı bu yufkanın üzerine örterek 8 eşit parçaya bölüyoruz
Hazırladığımız iç malzemeyi böreklerin geniş bölümüne koyarak sigara böreği sarar gibi sarıyoruz
en son börekleri içerisine su doldurduğumuz geniş bir kasedeki suya batırıp çıkarıyoruz ve tepsiye diziyoruz
Üzerlerine yumurta sarısı sürerek 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz
No comments:
Post a Comment