Wednesday, January 8, 2014

ye-16 patatesli börek


ye 16 patatesli borek 1

Bu ayki etkinliğin konusu patates ve evsahibi sevgili Evren. Etkinliğe katılan diğer tariflere burdan ulaşabilirsiniz.

Aslında etkinlik için düşündüğüm başka tarifler vardı ve etkinlik tarihi de nedense ayın 15 i olarak kalmış aklımda, bir kaç günüm daha var derken etkinlik günü gelmiş, ben de son anda bu böreği hazırladım.

Malzemeler: 3 adet yufka

Sosu için: 1/2 çay bardağı zeytinyağı, 1/2 çay bardağı su, 1 kaşık yoğurt, 1 adet yumurta

İç harcı için: 3 adet haşlanmış patates, 100 gr. beyazpeynir, 2-3 kaşık rendelenmiş kaşarpeyniri, 2-3 dal taze soğan, 2 adet sivribiber

Hazırlanışı: Haşlanmış patatesler çatalla ezilir, ufalanmış beyazpeynir, rendelenmiş kaşar peyniri, ince doğranmış taze soğan ve sivribiber, tuz-karabiber eklenerek iç harç hazırlanır.

Sosu için verilen malzemeler bir kapta karıştırılır. Yufakalar 4 e bölünür, 12 üçgen elde edilir. Her üçgene sostan sürülür, geniş kenarına patatesli iç harç yerleştirilir, rulo şeklinde sarılır. İkiye katlanarak tepsiye yerleştirilir. Kalan sos üzerlerine sürülür, çörekotu ve susam serpilir. Üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

No comments:

Post a Comment