Saturday, October 5, 2013

ELMALI, İRMİKLİ BÖREK


elmali irmikli borek 1

Bu tarif sofra dergisinin bir sayısında çıkmıştı ve hemen denemeliyim demiştim:) Denedim ve pişman olmadım. Eminim siz de denerseniz pişman olmayacaksınız. Kolay gelsin;)

MALZEMLER:

3 Adet yufka

1 Adet elma

4 Orta boy patates

4 Orta boy havuç

1 Çay bardağı irmik

3 Yumurta sarısı

6 Yemek kaşığı tereyağı

2 Yemek kaşığı krema

Tuz, karabiber, toz şeker, çörekotu,

muskat ve rendelenmiş limon kabuğu.

YAPILIŞI:






Önce içini hazırlayalım.Bunun için elmayı ve havuçları soyup rendeleyelim. Bir tavaya 3 yemek kaşığı tereyeğını alıp elma ve havucu 3-4 dakika kadar soteleyin ve bir tarafa alın. Patatesleri soyup haşlayın. Soğuyan patatesleri biraz çatalın tersiyle ezin. İçine iki yumurtanın sarısını , irmiği, muskatı, rendelenmiş limon kabuğunu ve karabiberi ekleyin. Geniş bir yere ilk yufkamızı serelim ve üzerine erittiğimiz tereyağını sürelim ve diğer yufkayı üzerine örtelim. Yine yağlayıp üçüncü yufkamızı da üzerine serelim. Yufkamızın üzerine önce patataesli içi dökelim. Güzelce üzerine yayalım. Onun da üzerine sotelediğimiz elma ve havucu yayalım. Yufkalarımızı kenarlarından malzemeler çıkmayacak şekilde rulo yapalım. Üzerine kalan tereyağını sürelim ve 180 derece de ısıttığımız fırında bir yarım saat kadar pişirelim. Böreğimiz pişerken kalan yumurta sarımızla kremamızı çırpalım ve pişmek üzere olan böreğimizin üzerine sürelim. Üzerine çörek otu serpip 15 dakika daha pişirelim. Böreğimizi sıcakken servis edelim.


NOT: :

Börek bahar böreğigibi biraz dolgun bir börek oluyor.:)) İsterseniz dilimledikten sonra üzerine biraz kaşar peyniri serpip hem hem sunumunu hem de tadını daha şık hale getirebilirsiniz;)

elmali irmikli borek 2

No comments:

Post a Comment