Geçen gün misafirlerime yapmıştım bu böreği.Sıkçada yaparım derin dondurucuda durur misafirim gelince fırına veririm.Çok piratik oluyor.Tarife gelince
5 Tane yufka
1 su bardağı süt
1 Su bardağı sıvı yağ
1yumurta
Peynir maydonoz
Yapılışı
.Masanın üzerine açtığım beş tane yufkayı.Sigara böreği yapar gibi kesiyorum. Her yufkaya yumurta süt su karışımı sürüyorum fırçayla.Geniş tarafına Peynir koyup kenarlarını içe katlayıp kıvırıyorum açılmaması için ucunu suyla islatıp sarıyorum.hepsini aynı şekilde hazırlayıp bir kaba koyup derin dondurucuya kaldırıyorum.İhtiyacım olunca çıkarıp yumurtasını sürüyorum .çörek otu veya haşhaş tohumu serpiştirip fırına veriyorum.Aynı şekilde Patateslide yapıyorum
No comments:
Post a Comment