Saturday, October 5, 2013

Çiğ Börek



cig borek 1






Bazı günler yemek yapmak hiç istemem, mutfakla uğraşmayı bu kadar çok sevmeme rağmen. Öyle günlerde bazen kahvaltı hazırlarım, bazen börek yapar, çay demlerim.


Çiğ Böreği ben çok seviyorum, bizimkiler benim kadar sevmeseler de itiraz etmezler. Bizim çiğ böreğimiz yufkadan yapılıyor ve az yağda saç tavada kızarıyor.






Çiğ Börek (8 adet)






4 yufka (ikiye bölünmüş)






kıymalı harç:


250-300 g az yağlı kıyma


5-6 dal taze soğan (ince kıyılmış)


1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)


tuz, karabiber


su


kızartmak için:


zeytinyağ




  • Kıymalı harç malzemelerini iyice karıştırın, çok katı olmaması için azar azar su ilave ederek karıştırın. Harcın kıvamı yufka üzerine rahatlıkla sürülecek şekilde olmalı.




  • Yarım yufkanın ortasına 2 yemek kaşığı harç malzemesi sürün, yufkayı zarf gibi katlayıp kapatın. Kenarları hafif su sürerek yapışmasını sağlayabilirsiniz.




  • Çok az yağlanmış saç ya da tavada önü ve arkası iyice kızarana kadar pişirin.




Afiyet olsun.


cig borek 2


No comments:

Post a Comment