ARZU ALPTEKINE BIZIMLE BU TARIFI PAYLASTIGI ICIN TESEKKÜR EDERIZ
PIRASALI BÖREK
1 su bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta sarısı
5 dal pırasa
1-2 tutam tel peynir
pırasalar ince kıyılıp sıvıyağda kavrulur. 1. yufka tezgaha serilip yağ ve su karşımıyla ıslatılır. 2. yufka 1. yufkanın üzerine serilir (geliiiiiinnn özellikle sana diyorum!!üstüste konuluyor 3 yufka da:) ve su4sıvıyağla ıslatılır. 3. yufkaya da aynı işlem yapıldıktan sonra yufkalar iki kenarlarından ortada birleşitirilir. diğer iki kenar da yine ortada birleştirilir ve ıslatılır. pırasa harcı yufkaların üzerine yayılır ve 2-3 tel peynir serpilir. (1. fotoğraf) Aslında benim aldığım tarifte beyaz peynir vardı ama benim beyaz peynirim kalmadığı için tel peynir kullandım. kaşar da gaayet güzel olur diye düşünüyorum:) yufkalar zarf şeklinde kapatılır. (2. fotoğraf) yağlı kağıt serilmiş tepsiye alınıp yumurta sarısı sürülür ve bıçak yardımıyla 8 eşit parçaya bölünür. (3. fotoğraf) 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Not: bu böreği bir de şu tarifle gördüm internette..bunu da bir denemek lazım..:))
3 yufka
3 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı ceviz
5 pırasa
1 çay kaşığı pulbiber
tuz
susam
pırasa sıvıyağda kavrulur. ceviz ve biberi eklenir, tuzu atılır. süt, sıvıyağ ve yumurta ( 1 yumurta sarısı üzerine sürmek için ayrılır) çırpılıp aynen yukarıdaki börek gibi hazırlanır. üzerine susam serpilip kızartılır.
No comments:
Post a Comment