Saturday, October 5, 2013

TAVUK ETLİ MİLFÖY BÖREK


Bu böreğin tarifi de 57.P.D.Ç.S.E ,ne Hümeyra'ya gidiyor...

tavuk etli milfoy borek 1 MALZEME:

6 adet milföy hamuru

1 adet yumurta

1 yem.kaş su

1 tavuk göğüs eti

2 yem.kaş sıvıyağ

1 adet soğan

konserve mantar

1 adet kırmızı biber

3 yem.kaş ince kıyılmış maydanoz(ben koymayı unutmuşum:)

1 yem. kaş un

100 ml.krema

tuz

karabiber

YAPILIŞI:

Milföy hamurlarını yağlı kağıt serili tepsiye dizin,kenarlarından 2 cm,bırakıp bıçağın uç kısmı ile kare şeklinde çizin..

Yumurtayı su ile çırpıp hamurların üzerine sürün 200 derece fırında kızarana dek pişirin.Fırından çıkarınca iç kısımlarındaki kareleri çıkarıp soğumaya bırakın...

Tavuk etini küçük karelere ayırarak haşlayın,soğanı küp şeklinde doğrayıp sıvıyağda kavurun...Doğradığınız kırmızı biberleri,tavuk etlerini,mantarı,maydanozu ekleyip 2-3 dak soteleyin,tuz,karabiber ile tatlandırın...

Etlerin üzerine unu ekleyip kavurmaya devam edin,kremayı azar azar ilave edip ocaktan alın karışımı milföylerin üzerine paylaştırıp,servis yapın...

tavuk etli milfoy borek 2

No comments:

Post a Comment