Saturday, October 5, 2013

PATATESLİ & KIYMALI BÖREK



patatesli amp kiymali borek 1




İftar ve sahur sofralarınız için lezzetli bir börek ...

Pişerken eve yayılan kokusu harika:))

MALZEMELER:


  • 6 adet yufka

  • 100 gr.kıyma

  • 2 tane kuru soğan

  • 2 tane patates

  • 3 yemek k.yoğurt

  • 3 yumurta

  • 50gr.margarin

  • yarım su bard.sıvıyağ

  • pulbiber,karabiber,tuz

YAPILIŞI:


  • İç harc için; kıyma soğanla kavrulur ve rendelenmiş suyu sıkılmış patatesler ve baharatlar eklenir 5dk.kısık ateşte pişirilir.

  • Böreğin sosu için; margarin eritilir,içerisine yoğurt,sıvıyağ ve yumurtalar eklenip iyice çırpılır.

  • Yufka tezgahın üzerine serilir ve eşit miktarda sos sürülür.iki kenarından içe katlanıp dikdörtgen elde edilir.

  • kısa kısma iç harc konup sarılır,yağlanmış tepsiye konur.diğer yufkalara da aynı işlem uygulanır.

  • kalan sos böreklerin üzerine sürülür ve 200 c de pişirilir.

AFİYETLE...HAYIRLI SAHURLAR...

No comments:

Post a Comment