Pişerken eve yayılan kokusu harika:))
MALZEMELER:
- 6 adet yufka
- 100 gr.kıyma
- 2 tane kuru soğan
- 2 tane patates
- 3 yemek k.yoğurt
- 3 yumurta
- 50gr.margarin
- yarım su bard.sıvıyağ
- pulbiber,karabiber,tuz
- İç harc için; kıyma soğanla kavrulur ve rendelenmiş suyu sıkılmış patatesler ve baharatlar eklenir 5dk.kısık ateşte pişirilir.
- Böreğin sosu için; margarin eritilir,içerisine yoğurt,sıvıyağ ve yumurtalar eklenip iyice çırpılır.
- Yufka tezgahın üzerine serilir ve eşit miktarda sos sürülür.iki kenarından içe katlanıp dikdörtgen elde edilir.
- kısa kısma iç harc konup sarılır,yağlanmış tepsiye konur.diğer yufkalara da aynı işlem uygulanır.
- kalan sos böreklerin üzerine sürülür ve 200 c de pişirilir.
No comments:
Post a Comment