Saturday, October 5, 2013

Patatesli ve Ispanaklı açma börek




patatesli ve ispanakli acma borek 1
Harçları:



  • Yıkayıp ayıkladığımız ıspanakları çok az sıvı yağda,soğan,salça, kr.biber ve kimyon ilave ederek soteliyoruz.


  • Haşlanmış patatesleri çatalla püre haline getirerek çok az sıvı yağda,soğan,salça, kr.biber ve kimyon ilavesiyle soteliyoruz.

Hamuru: 



  • 3 komposto kasesi un


  • 3 çorba kaşığı süt


  • 3,4 Çorba kaşığı sıvı yağ


  • 1 Paket yaş maya


  • 4 Çay kaşığı tuz 


  • Su (azar azar ilave edilir)


  • Göz kararı bir hamur yoğuruyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz.


  • Hamur iki katı miktara ulaşınca bezelere ayırarak merdane yada oklava yardımıyla açıyoruz..İstediğiniz büyüklükte açabilirsiniz.


  • Hazırladığımız harçlardan herhangi birini bezeye yayarak rulo yapıyoruz ve tepsiye diziyoruz..


  • Bezeleri sıra ile ıspanaklı veya patatesli  olarak tepsiye dizebilirsiniz.


  • Arzu ederseniz iki ayrı tepside de yapabilirsiniz..


  • Üzerine yoğurt yumurta ve sıvı yağ ile hazırladığımız karışımdan sürerek önceden ısıtılmış fırında pişmeye bırakıyoruz.(yaklaşık 45 ,50 dakika)


  • Patatesli olana çörek otu, ıspanaklı olana susam serpebilirsiniz.


Diğer hamur işleri için buraya bakabilirsiniz.

Afiyet olsun


No comments:

Post a Comment