Bu aralar internette çok rastladığım bu enfes börekleri bende denedim. Yapımı kolay dışı çıtır, içerisi su böreği kıvamında bir lezzet. Akşam yemeğimiz poğaça, börek, patates salatası şeklinde oldu. Arada bu şekilde değişiklik yapmak bana da iyi geldi.
Herkese hayırlı bir hafta diliyorum.
Malzemeler:
8 yaprak milföy ( büyük dikdörtgen borcam için )
2 adet yufka
200 gr.peynir
Yarım demet maydonoz
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı süt
1 şişe soda
1 yumurta
Yapılışı:
4 milföy bir araya getirilerek merdane ile inceltilir. Borcam yağlanır, milföy döşenir. Üzerine 1 adet yufka kopartılarak her yerine döşenir, peynir ve maydonoz karışımı gezdirilir, 2. yufka da aynı şekilde döşenerek, kalan 4 milföyde merdane ile inceltilerek en üste serilir. Dilimlenir. Sıvıyağ, yumurta, süt, soda karıştırılarak böreğin üzerine gezdirilir. 5-10 dakika bekletilerek 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
No comments:
Post a Comment