Sunday, December 22, 2013

BAKLAVA HAMURU İLE MAKARNALI BÖREK





  • Merhabalaar ; Yoğun günler yaşıyorum . Bu yoğunlukta aklımdasınız hep ama buraya girmeye bile zamanım yok inanın. İnşallah bu yoğunluktan sıyrılıp harika tariflerle yine aranızda olacağım.






  • Bugün yeni bir börek denemesiyle karşınızdayım... 10 üzerinden 10 alan bu böreğimi denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Masada bir dilimcik bile kalmadı... Güzelliğine , kıtır kıtır oluşuna ve lezzetine bayılacaksınız...




baklava hamuru ile makarnali borek 1


Malzemeler
30 adet baklava hamuru

1 paket kelebek makarna



1 yemek kaşığı terayağ




Ara sosu için:


1 su bardağı sıvıyağ


1 su bardağı süt


3 yumurta (1 sarısı üzerine)




İç Harcı için :
lor veya beyaz peynir

1/2 demet maydanoz




baklava hamuru ile makarnali borek 2





  • Makarnayı kaynamış tuz ve sıvıyağ damlatılmış suda haşlıyoruz. Haşlanan makarnalarımızı süzgeçte süzüp bir kaba alıyoruz , içine 1 kaşık terayağını karıştırarak eritiyoruz. Soğumaya bırakıp peynir ve maydanozlu harcımızı hazırlayıp makarnalarımızın içine katıp karıştırıyoruz.






  • Büyükçe bir kasede sos malzemelerini çırpıp hazırlıyoruz. Bu sosumuzdan 1 kepçe kadar makarnalı peynirli harcımıza ekleyip kalanı yufka aralarını yağlamak için ayırıyoruz.






  • Bir yufkamızı yağlı kağıt serilmiş tepsimize serip fırça yardımı ile sosumuzdan sürüyoruz . Her yerini yağladığımız yufkamızın üzerine diğer 14 yufkayı da aralarına sos sürerek üste üste dizip 15. yufkanın ardından makarnalı peynirli harcımızı koyup tekrar kalan 15 yufkayı yine aralarını yağlayarak tepsimize diziyoruz.






  • En üste sosumuzdan arttıysa önce onu yediriyoruz ardından da nar gibi kızarması için ayırdığımız 1 yumurta sarısını sürüp böreğimizi dilimliyoruz.






  • Hazır olan böreğimizi önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana dek pişiriyoruz.





No comments:

Post a Comment