Sunday, December 8, 2013

Boş Börek (Güncelleme)



bos borek guncelleme 1


Daha önce yayınladığım börek tarifini yeni fotoğrafı ile tekrar yayınlıyorum, bayram kahvaltısı için güzel bir seçenek olabilir.

Malzemeler :

2 adet yufka

2 adet yumurta

kızartmak için ;

sıvı yağ

Yapılışı :

Yufka düz bir zemine serilir. 1 adet yumurta çukur bir kapta çırpılarak fırça yardımıyla yufkanın her tarafına sürülür. Yufka kenarından başlanarak 3 parmak genişliğinde katlanır. Oluşan rulodan 4 parmak boyunda parçalar kesilir. Diğer yufka da bu şekilde hazırlandıktan sonra kızgın yağda kızartılır ve kağıt havlu üzerine alınarak fazla yağları alınır. Sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment