Sunday, December 8, 2013

Otlu Taze Lor Peynirli Rulo Börek



otlu taze lor peynirli rulo borek 1



Sizde vakit bulup ya da fırsat yaratıp pazardan mı alışveriş yaparsınız bilemiyorum ama, annemden bana geçen bir alışkanlık her hafta pazardan, erken saatlerde gidip her şeyin tazesini seçerek almak... Marketlerden içi geçmiş sebzeleri almak hiç bana göre değil .



Her aldığım sebzeyi veya meyveyi de yıllarca denediğim, ürününden memnun kaldığım tezgahlardan, satıcılardan alırım. Kınalı bamyamı, Ayşe Kadın fasulyemi, iri taneli barbunyamı Tireli pazarcımdan; havucumu, pırasamı, kırmızı biberimi Bayındırlı köylümden; Ege otlarını mavi gözlü Ayşe Teyzeden; peynirimi, lorumu ise babadan oğula geçen peynircimden alırım. Onlarda beni tanırlar. Neyi, nasıl istediğimi bilirler. Ürününü seçtirmeyen," biz seçeriz " diyenlerden ise sebze, meyve almak adetim değildir. Çünkü çoğunun -kırılmasınlar ama -ön tarafa koydukları ile arkadaki ürünleri çok farklıdır...




Tarifini vereceğim otlu lorlu rulo börekteki arap saçınıda Ayşe Teyze den alırken bana artık bu sezonun son ürünü olduğunu söyledi. Otların azaldığı bu mevsimde birkaç demet istifno vardı tezgahında...



Gereken Malzemeler:




  • 1 adet yufka




İç Harcı için:



  • Yarım demet arapsaçı ( rezenede kullanabilirsiniz)



  • 2 adet yumurta sarısı




  • 250 gr tatlı lor (veya az tuzlu lor)




  • 1 çay bardağı süt




Hamurun üzerine sürmek için :




  • 2 adet yumurtanın beyazı



  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ (yemeklik zeytinyağı kullandım)




Üzerine :



  • 1 adet yumurta sarısı



Yapılışı :



  • Arap saçını temizleyip bol suda yıkayın, yarım saat kadarda sirkeli suda bekletin.



  • Yıkayıp suyunu süzün, ince ince kıyın.




  • Geniş bir kasede arap saçını, yumurta sarısını, sütü ve tatlı loru iyice karıştırın.




  • Yufkayı düz bir zemine yayın . Önce 2-3 yemek kaşığı sıvıyağı her tarafına gelecek şekilde yufkanın üzerine sürün, daha sonrada yumurta akını yufkanın üzerine sürün.




  • Otlu, lor peynirli karışımı yufkanın üzerine düzgünce yayın.




  • İki parmak genişliğinde dilimler halinde kesin, üzerine yumurta sarısı sürün.




  • 175 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.


otlu taze lor peynirli rulo borek 2


  • Arap saçı yerine dereotu veya dilediğiniz başka otlardanda kullanabilirsiniz.













Bunu E-postayla Gönder BlogThis! Twitter'da Paylaş Facebook'ta Paylaş


No comments:

Post a Comment