Tuesday, December 10, 2013

Patlicanli Borek





Bir Gezi'de yeni yazilar var; gezmeyi seviyorsaniz bir bakin!




patlicanli borek 1


Tarif Sofra dergisinin Temmuz sayisindan.. Ama ben olculeri oldukca degistirdim. Bu bile 4 kisilik oldukca doyurucu bir yemek oldu. Cok lezzetli, oldukca begenilen bir yemek oldu. Mutlaka deneyin derim ben!



Malzemeler


125 gr oda sicakliginda tereyagi

2 yumurta

2 adet orta boy patates (haslanmis ezilmis)

Yarim demet dereotu ya da maydanoz

Un

2 cay kasigi kabartma tozu

1 cay kasigi tuz

1 cay kasigi pul biber

3-4 adet kozlenmis patlican

1 adet yumurta

1 adet kucuk sogan

3-4 yemek kasigi un

1/2 su bardagi rendelenmis kasar peyniri

Tuz, karabiber, pul biber

Yapilisi


Oda sicakliginda tereyagi uzerine yumurta, haslanmis ezilmis patates, ince kiyilmis yesillik ve baharat eklenip iyice karistirilir. En son un ve kabartma tozu eklenir ve homojen ele yapismayan ama kati olmayan bir hamur elde edilir. Yagli bir hamur oldugu icin cok un koymadan elinize yapismayan kivama geliyor. Dikdortgen bir kaliba (15 x 25 mm gibi) yaglandiktan sonra hamur duz bir sekilde yerlestirilir (2 parmak kalinliginca).

Kozlenmis patlicanlar incecik kiyilir, rendelenmis sogan, un, kasar peyniri, baharat ve yumurta ile karistrilir. Hamurun ustune yayilir. Onceden 175 dereceye isitilmis firinda 40 dakika kadar pisilir. Almaya yakin ustune arzu edilirse ekstra kasar peyniri ile susleme yapilir.


PATLICANLARI KOZLEMENIN KOLAY YOLU:

Patlicanlar yikanir, catal yardimi ile birkac yerinden delinir. Aluminyum folyo ile her tarafini (sapi dahil) kapatacak sekilde kaplanir. 220 dereceye isitilmis firinda iyice yumusayana kadar pisirilir. Ayni sekilde isterseniz kirmizi biber de kozlenip ust malzemeye eklenebilir. Karniyarik yaparken de ayni yolu kullanabilirsiniz (yagda kizartmak yerine). Hem daha hafif hem de lezzetli bir yemek elde edebilirsiniz.



No comments:

Post a Comment