Tuesday, December 10, 2013

Hamayili börek ya da zarf börek



hamayili borek ya da zarf borek 1


Tam benim sevdiğim gibi çıtır çıtır oldular, puf puf kabardılar. Orjinal tarif Emine Beder 'e aitmiş. Ben pelinchef.com'da gördüm. Bu tarz katlayıp yapıyordum ama tereyağı ve su karışımı kullanıyordum. Bunu da sevdim.

Birde böreklerin üzerine direkt yumurta sarısı sürmeyi sevmem o yüzden sosuna katıp sürdüm.

Malzemeler:


  • 3 yufka 

  • 1 çay bardağı sıvı yağ

  • 1,5 su bardağı süt ( biraz fazla geldi, küçük boy bardak kullanmak gerek galiba)

  • 1 yumurta

  • beyaz peynir ,maydanoz ( ne iç koymak isterseniz)



Yapılışı:



hamayili borek ya da zarf borek 2


hamayili borek ya da zarf borek 3


hamayili borek ya da zarf borek 4


hamayili borek ya da zarf borek 5


  • yumurta akını ve sarısını ayırdım. 

  • peynir maydanoz ve yumurta akını karıştırdım.

  • yağı ve sütü karıştırdım.

  • ilk yufkayı tezgaha serip her yerini yağlı sütlü karışımla ısladım.

  • ikinci ve üçüncü yufkayı da üst üste koyup yine sosla ısladım.

  • kenarları ortada birleştirip kare haline getirdim.

  • peynirli karışımı  yaydım.

  • karşılıklı köşeleri ortaya getirip zarf gibi katladım.

  • Önce üçgenlerin kenarlarında dörde kestim.

  • Sonra oluşan herbir üçgeni ikiye, tekrar ikiye kesip 16 üçgen elde ettim.

  • buzdolabı poşetine koyup 5-6 saat dondurucuda beklettim.

  • Artan sosa yumurta sarısını karıştırdım.

  • Dondurucudan çıkan böreklere bolca sürüp , hatta fazlasını üzerlerine boşaltıp kızgın fırında pişirdim.



Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin, hepimize yarasın.



Savaşsız , barış dolu günler dilerim.


No comments:

Post a Comment