MALZEMELER :
- 4 adet yufka
- 3 adet haşlanmış patates
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 50 gr eritilmiş margarin
- 3 yumurta
- tuz
- karabiber
- pulbiber
- fesleğen
YAPILIŞI:
- Öncelikle iç harcımızı hazırlıyoruz... Haşlanmış patates ezilir...Yoğurt ,süt margarin,yumurta (birinin sarısını üzeri için ayırıyoruz) ve baharatlar konup bulamaç yapılır (bozadan biraz kıvamlı olursa daha güzel olur)
- yufkamızın birini açıp üzerine heryerine gelecek şekilde harçtan sürüp 2. yufkayı üzerine kapatıyoruz...4 yufkada bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz (4. yufkanında üzerine sürüyoruz)
- hepsini birlikte rulo yapıp folyo ile sarıp 1 saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz
- Dinlenen rulodan 2 cm genişliğinde halkalar kesip yağlanmış tepsiye diziyoruz üzerine yumurta sarısını sürüp 200 derece fırında 25 dk kadar pişiriyoruz
AFİYETLE :)
No comments:
Post a Comment