Malzemeler
6 adet milföy hamuru
4 adet yufka
100 gr lor peynir
100 gr beyaz peynir (ezine)
1/2 demet maydanoz
Sosu için
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 şişe maden suyu
Susam veya çörekotu
Yapılışı: Öncelikle buzu çözülen milföy hamurlarımızı un serpilmiş bir zeminde birbirine yapıştırıp tepsimizin büyüklüğünde açıyoruz... Yağlanmış tepsinin zeminine açtığımız hamuru yayıyoruz, üzerine yufkanın bir tanesini buruşturarak seriyoruz...
Sosun Hazırlanışı: Çukur bir tabakta yumurtayı çırpıyoruz...Üzerine süt, yağ ve maden suyunu ekledikten sonra güzelce karıştırıyoruz...
Üzerine sosumuzdan gezdiriyoruz diğer yufkamızıda tepsimize serdikten sonra sosumuzu fırça yardımıyla sürüp Peynirimizi serpiştirdikten sonra kalan diğer yufkamızı da üzerine aynı şekilde seriyoruz... Kalan yufkamızıda tepsimizin üzerine yırtılmamasına dikkat ederek güzelce seriyoruz... Bu işlemi yapmadan ünce tepsimizin boyutunda yufkamın kenarlarını düzeltip kalan parçaları da tepsiye yayıp en üstteki yufkayı düz bir şekilde yerleştirmeyi tecih ediyorum..
Son olarak böreğimizi dilimleyip kalan tüm sosu üzerine döküp beklemeye alıyoruz... Buzdolabında birkaç saat bekletiyoruz... İsteğe göre susam veya çörekotu serpiştirebilirsiniz ... Ya da ikisini birden kullanabilirsiniz...Tercih sizin...
200 C ısıtılmış fırında nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz...
Afiyet Olsunn...
No comments:
Post a Comment