Friday, December 13, 2013

UNLU BÖREK



unlu borek 1


malzemeler:

4 adet yufka

3 yemek kaşığı tereyağ

1 çay bardağı su

mısır unu ya da buğday unu

üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı

iç harcını dilediğiniz gibi yapabilirsiniz: peynirli, patatesli, mercimekli, pırasalı..

bir adet yufka masaya serilir. üzerine fırça yardımı ile eritilmiş tereyağı ve su karışımından sürülür. üzerine elek yardımıyla un serpilir. ikinci kat yufka için de aynı işlem yapıldıktan sonra yufkalar dört kenarından biraz içine doğru katlanır ve katlanan yerler de yağlanıp unlanır. uzun kenarına iç harcı koyulup rulo şeklinde sarılıp dilimlenir. yumurtaları sürülüp fırına verilir. sonuç: elde açılmış gibi çıtttır çıtır sıcacık börekler... afiyet olsun :)

No comments:

Post a Comment