Wednesday, December 25, 2013

ÇİĞ BÖREK


    Bu aralar kendimi hiç iyi hissetmiyorum.Aslında ne yapacağımı ne düşüneceğimi de şaşırmış durumdayım.Evet sürpriz ve hiç beklenmedik bir şey oldu ve ben üçüncü kez anne olmaya hazırlanıyorum.Şaşkınım,heyecanlıyım ve kötüyüm.Çünkü durmadan midem bulanıyor ve bu bebek şimdiden beni çok zorluyor.Bakalım nasıl bir süreç geçireceğim Allah bebek bekleyen tüm annelerin yardımcısı olsun.


    Çiğ böreğe gelinceee.Tek kelime ile bayılıyorum ve o yüzen de sık sık yapmıyorum; çünkü yaparsam mutlaka yiyeceğimi biliyorum.

     Eskiden olsa bu cümlenin sonu kilo almamak için olurdu ama şimdi artık kilodan kaçış yok ama tabii yine de dikkatli olmak zorundayım...

   Bence hazır ara tatili de devam ederken siz de yapın bu muhteşem böreği,dostlarınızı da çağırın ve afiyetle yiyin..

   Umarım arayı fazla uzatmam.Tekrar görüşmek üzere.Dualarınız bekliyorum...


ci borek 1


MALZEMELER:

4 çay fincanı, un,

1 yemek kaşığı, yoğurt,

1 çay kaşığı, karbonat,

1 tatlı kaşığı, tuz,

Aldığı kadar ılık  su.

İÇ HARCI:

250 gram, kıyma

2  tane irendelenmiş   soğan

1  iri tutam ince kıyılmış  maydanoz

Tuz,Karabiber.


HAZIRLANIŞI:

1-Karıştırma kabına unu alalım  üzerine sırası ile yoğurdu, karbonatı, tuzu ve ılık suyu ilave edelim, ir güzel  yoğuralım .

2-İyice yoğurup kıvama gelince kenara alalım. 

3- Hemen iç harcını hazırlayalım, soğanları rendeleyelim bir kaba alalım. 

4-Kıymayı soğanın içine ilave edelim, tuz ve karabiberini ayarlayalım, köfte harcı gibi iyice yoğurarak özleştirelim. 

5-Hazırladığımız hamurdan portakal büyüklüğünde, bezeler koparalım, merdane ile 1 cm kalınlığında açalım, içine iç harçtan koyalım ve kapatalım.

6- Hazırladığımız çiğ börekleri bol kızgın yağda kızartalım. 


AFİYET OLSUN...


No comments:

Post a Comment