El açması nefis bir ıspanak böreği.Bu börek den sonra diğer börekler yalancı börek gibi geliyor değil mi?Ispanaklı ve lor peynirli buyurun...
Malzemeler:Hamur için 2 mini fırın tepsisi ile
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı su
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sirke
- Aldığı kadar un
İç harcı için:
- 2 baş ıspanak
- 1 büyük kuru soğan
- 200 gr yağlı lor
Arasına sürmek için:
- Sıvı yağ
Üzerine sürmek için:
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- su ve sıvı yağ
Hamuru açmak için:
- Un ve nişasta karışımı
Yapılışı:
- Hamur için sıvı malzemeleri bir kaba alın çırpın.
- Yavaş yavaş un ilavesi ile yumuşak bir hamur hazırlayın.
- Hamuru 14 bezeye ayırın.
- 7 tanesi 1 tepsi diğer 7 tanesi 2.tepsi için.
- Ispanakları güzelce yıkayın doğrayın içerisine kuru soğanı yemeklik doğrayın.
- Lor peynir ilave edin ve karıştırın.
- Bezeleri tek tek bolca un ve nişastalı karışım ile açın.
- Arasına bolca sıvı yağ sürün ıspanaklı iç harç koyun sarın.
- Fırın tepsisine börekler birbirinin etrafını saracak şekilde sarın.
- Bütün bezeleri bu şekilde tamamlayın.
- Üzerine yumurta,sıvı yağ,su ve yoğurt ile karışım hazırlayın ve bolca sürün.
- 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
No comments:
Post a Comment