Saturday, December 7, 2013

Ispanaklı Börek (El açması)



ispanakli borek el acmasi 1


El açması nefis bir ıspanak böreği.Bu börek den sonra diğer börekler yalancı börek gibi geliyor değil mi?Ispanaklı ve lor peynirli buyurun...

Malzemeler:Hamur için 2 mini fırın tepsisi ile


  • 1 su bardağı yoğurt

  • 1 su bardağı sıvı yağ

  • 2 su bardağı su

  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

  • 2 yemek kaşığı sirke

  • Aldığı kadar un



İç harcı için:



  • 2 baş ıspanak

  • 1 büyük kuru soğan

  • 200 gr yağlı lor



Arasına sürmek için:




  • Sıvı yağ



Üzerine sürmek için:




  • 1 yumurta

  • 1 yemek kaşığı yoğurt

  • su ve sıvı yağ



Hamuru açmak için:




  • Un ve nişasta karışımı



ispanakli borek el acmasi 2






Yapılışı:




  • Hamur için sıvı malzemeleri bir kaba alın çırpın.

  • Yavaş yavaş un ilavesi ile yumuşak bir hamur hazırlayın.

  • Hamuru 14 bezeye ayırın.

  • 7 tanesi 1 tepsi diğer 7 tanesi 2.tepsi için.

  • Ispanakları güzelce yıkayın doğrayın içerisine kuru soğanı yemeklik doğrayın.

  • Lor peynir ilave edin ve karıştırın.

  • Bezeleri tek tek bolca un ve nişastalı karışım ile açın.

  • Arasına bolca sıvı yağ sürün ıspanaklı iç harç koyun sarın.

  • Fırın tepsisine börekler birbirinin etrafını saracak şekilde sarın.

  • Bütün bezeleri bu şekilde tamamlayın.

  • Üzerine yumurta,sıvı yağ,su ve yoğurt ile karışım hazırlayın ve bolca sürün.

  • 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.




No comments:

Post a Comment