Thursday, December 12, 2013

Çiğ Yufkadan Kıymalı Börek (PDÇSE 23)




Anneler günü kahvaltımıza gelen yorumlardan çok mutlu olan annemin hazırladığı çiğ yufkadan börek, hem evde hem burada rağbet gördüğü için hemen tarife geçiyor ve böreği Derya'nın evsahibeliğini yaptığı PDÇSE 23'e yolluyorum.

Bu böreğin özelliği yufkaların pişmemiş olması, bu yüzden yufkacıdan çiğ yufka olarak istemeniz gerekiyor..


Malzemeler:


5 adet çiğ yufka


300 gr. kıyma


2 orta boy soğan


1 yumurta sarısı (üzerine sürmek için)


2 yemek kaşığı sıvıyağ (soğan ve kıymayı kavurmak için)


10 yemek kaşığı sıvıyağ (yufkaları yağlamak için)


tuz


karabiber



Harç için soğanı rendeleyin ve 2 yemek kaşığı sıvıyağda kavurun. Soğanlar pembeleşince kıymayı da ilave edip kavurmaya devam edin. Kıyma suyunu salıp çektikten sonra tuz ve karabiber ekleyerek harcı soğumaya bırakın. 2 yemek kaşığı sıvıyağ ile yağladığınız bir kat yufkanın üzerine kıymalı harçtan ekleyin. Yuvarlak ucundan tutarak yufkayı rulo şeklinde sarın. Büyük boy borcamı sıvı yağla yağladıktan sonra yufkayı kol böreği gibi borcamın içinde döndürerek yerleştirin. Aynı işlemi tekrarlayarak, kalan 4 adet yufkanızı da borcama döşeyin. Böreğin üzerine yumurta sarısı sürün ve 175' fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.Bu börek peynirli harç ile de enfes oluyor, denemenizi tavsiye ederim..

Önemli not: Yufkalar çiğ olduğundan bekletmeden böreğinizi hazırlamanız gerekiyor. Eğer hemen pişirmeyecekseniz, hazırlayıp buzdolabında bekletebilir, pişireceğiniz zaman üzerine yumurta sarısı sürebilirsiniz..

Afiyet olsun!


No comments:

Post a Comment