Tuesday, December 10, 2013

Kiymali Börek




Kiymali Börek






kiymali borek 1



kiymali borek 2
ic malzemesi





  • kıyma 600 gram kadar


  • 3 tane kuru soğan


  • tuz, karabiber, pulbiber


  • yarım demet kıyılmış maydanoz 


  • 150 gram rendelenmis kasar peyniri


  • 1 paket böreklik hazir yufga 6 tane yuvarlak  ben ortalarindan ikiye böldüm



üzerine ve icine sürmek icin malzeme




  • 200 ciy kirema


  • 3 tane yumurta


  • 300 gram yogurt


  • susam ve cörek otu  üzeri icin



hazirlanisi










  • 3 çorba kaşığı yağda soğanları öldürün.


  • Kıymayı ilave edin ve suyunu bırakana kadar ara sıra karıştırarak kavurun.


  • Baharatlarını ve maydonozunu da ilave ederek karıştırın ve soğuması için bir kenara alın.


  • Kasarinida soguyunca ilave edip karistirin.


  • Tepsinize siralayin börekleri.


  • Benim 1,5 tepsi cikdi börek


  • Ciy kirema ,yogurt ve yumurtayi iyice cirpin.


  • Yufganiza  1,5 yemek kasik döküp firca ile hertarafina sürün.


  • Harcinizdan koyun ve kenarlari ic kisma kapatip böreinizi uc kisma dogru sarin.


  • Üzerine kalan kiramali harcizi sürün bolcana olursa dahada güzel oluyor


  • Susam ve cörek otunu serpistirip 180 derecede pisirin .







No comments:

Post a Comment