Monday, December 23, 2013

Hazır Yufkadan Patatesli Börek Tarifi



Hazır Yufkadan Patatesli Börek Tarifi, hazır yufkadan börek, yemek tarifleri, misyemek, hazır yufkadan patatesli kol böreği, hazır yufkadan ıspanaklı börek, hazır yufkadan patatesli gül böreği, hazır yufkadan peynirli börek, hazır yufkadan patatesli tepsi böreği, patatesli yufka böreği, hazır yufkadan patatesli börek oktay usta






Hazır Yufkadan Patatesli Börek  


Malzemeleri:


  • Dört tane yufka

  • Bir çay bardağı sıvı yağ

  • Bir kahve fincanı su

  • İki su bardağı su

İçi İçin:


  • Dört tane patates

  • Yarım demet maydanoz

  • Karabiber

  • Kırmızı pul biber

  • Tuz

Üzeri için


  • Yumurta sarısı



Yapılışı


Öncelikle patatesleri haşlayın ve rrendeleyin.


İnce kıydığınız maydanozu, yeterince tuzu, karabiberi ve kırmızı pul biberi ekleyin, iyice karıştırın. 


İlk yufkayı düz bir zemine serin.


1 çay bardağı sıvı yağ ile 1 kahve fincanı suyu karıştırın. 


Yufkanın üzerine sürün, ikinci yufkayı da üzerine serin. 


8 eşit parçaya kesin. 


Her bir parçanın geniş tarafına patatesli harçtan bir miktar koyun. 


Sigara böreği sarar gibi sarın. 


Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. 


Böreklerin üzerine 2 su bardağı su serpin.


Buzdolabında 1 gün bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. 


Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar.


Sıcak servis yapın.






No comments:

Post a Comment