Friday, December 13, 2013

MİLFÖYLÜ YUFKALI BÖREK



Puf puf, üstü kıtır içi yumuşacık, hazırlaması çok kolay bir börek yapabilirsiniz. Üstelik hamur açmadan yapıyorsunuz. Nasıl mı? Milföy hamurunu ve yufkayı alıp hazırlıyorsunuz. İsterseniz hazırladığınız böreği derin dondurucuya atın. Acil durumda sizin kurtarıcınız olsun. 



milfoylu yufkali borek 1



milfoylu yufkali borek 2




MALZEMELER



  • 8 adet milföy yaprağı (kare parça)


  • 2 adet yufka


  • 1 adet yumurta


  • 1 çay bardağı süt


  • 1 çay bardağı sıvıyağ veya zeytinyağı


  • 1 şişe soda


  • 1 su bardağı lor peyniri (kaşar loru)


  • 1/2 su bardağı beyaz peynir



YAPILIŞI



  1. Büyük dikdörtgen Borcam'ı yağlayın (Böreği kalın seviyorsanız kare Borcam kullanın). Milföylerin 4 parçasını merdane yardımı ile açın. Borcamın tabanına yerleştirin.


  2. Yumurta, süt, sıvıyağ ve sodayı karıştırın. Bir yufkayı sosa bulayarak milföyün üzerine kırıştırarak yerleştirin.


  3. Peynirleri karıştırarak yufkanın üzerine serpin.


  4. Kalan yufkayı sosa bulayın ve peynirlerin üzerine kırıştırarak yerleştirin.


  5. Kalan 4 parça milföyü daha önce yaptığınız gibi merdane yardımı ile açıp yufkanın üzerine yerleştirin.


  6. Bir bıçak yardımı ile böreği kesin. Akşamdan yapıp ertesi gün pişirirseniz börek sosunu daha iyi çeker. İsterseniz daha sonra pişirmek üzere derin dondurucuya alın.


  7. 180 C'de ısıtılmış fırında yaklaşık 45-50 dk. pişirin. Fırından aldıktan 10-15 dk. sonra servis yapın. 




No comments:

Post a Comment