Yapılması kolay,en iyi yanı da
acil durumlarda derin dondurucudan
buzlu buzlu fırına veriliyor.
Birkaç kez yaptım , hep beğenildi .
Akşam içinde yapacaktım,buraya da yazayım dedim.
Zaten blok bir nevi not defteri gibi.
Zaman içinde unutursam kendimde bakarım.
Yukardaki gibi kutuyla dondurucuda saklanıyor.
Aralarına buzdolabı poşeti koyuyorum.
Pişmiş halini fotoğraflamamışım :) ama güzel oluyor.
Malzemeyi bol koyuyorum.3 yufkadan birkaç kutu oluyor.
Yapılışına gelince, bir yufka z.yağ+su karışımıyla
yağlanır.1 çorba kaşık dolusu un serpip,
( Sahrap Soysal 'dan öğrendiğim bir bilgi )
ikiye katlanır,yine yağlanır.
Geniş tarafına bol malzeme uçlara kadar
yayılıp,rulo yapılır.
Sonra verev şekilde kesilir.
Kağıt konmuş fırın tepsisinde nar gibi pişirilir.
İç :(İsteğe bağlı değişir) .
Ben ,tuzsuz lor+tuzlu lor+patates ezmesi+az maydanozdan oluşan bir iç hazırladım.
No comments:
Post a Comment