Tuesday, December 24, 2013

Kerevizli börek



kerevizli borek 1
Malzemeler:

2 adet kereviz

1 adet soğan

200 gr kıyma

1/2 çay bardağı sıvı yağ

4 adet yufka

2 adet yumurta

2 bardak süt

1 çay bardağı sıvı yağ

Tuz, karabiber

Yapılışı:

Soğan yemeklik olarak doğranır, kerevizler rendelenir ve kıyma ile beraber sıvı yağda kavrulur. Karabiber ve tuz ilave edildikten sonra soğumaya bırakılır. 2 yumurta, süt ve sıvı yağ çırpılarak yufkaların aralarına serpilir. Yağlanmış fırın tepsisine 2 kat yufka arasına kerevizli iç yayılır, daha sonra 2 kat daha yufka serilerek böreğimiz hazırlanır. En üst kısma yumurta sarısı sürülerek 180 derecelik fırında 40 dakika pişirilir. Dilimlenerek servis edilir.

No comments:

Post a Comment