Thursday, December 12, 2013

RULO BÖREK



rulo borek 1


     Rulo börek hemen herkesin bildiği,yapılışı çok pratik,önceden hazırlanıp buzluğa konularak her an hazırda bulundurulabilecek bir börek.Ben,genelde patatesli,peynirli bir iç hazırlayarak yapıyorum ama iç malzemesini tercihinize göre değiştirerek de yapabilirsiniz.


Malzemeler:


  • 3 adet yufka 

  • 7-8 adet haşlanmış patates

  • 250 gr beyaz peynir

  • 1 demet maydanoz 

  • 1 tatlı kaşığı karabiber 

  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 

  • 1 çay bardağı zeytinyağı

  • 1 çay bardağı süt 

  • 1 çay bardağı yoğurt

  • 1 adet yumurta 

  • Tuz 



rulo borek 2

Yapılışı:


  • Patatesler haşlanıp,soyulur,biraz irice parçalar halinde ezilir.

  • Çatal ile ezilen beyaz peynir de patatesli karışıma eklenir.

  • Tuz,baharatlar ve ince kıyılmış maydanoz eklenip,karıştırılır.

  • Yumurta,süt,yoğurt ve zeytinyağı çırpılarak hazırlanan karışım ve patatesli iç malzemesi üç yufkada kullanmak için üç parçaya ayrılır.

  • Tezgaha bütün olarak serilen yufkanın üstüne yağlı karışım sürülüp,iç malzemesi yayılır.

  • Üç yufkada üst üste konulup aralarına yağlı karışım ve patatesli iç yayılır.

  • Malzemeler bitince,yufkaların kenarları içe doğru katlanır.

  • Yufkaların hepsi birlikte kalınca bir rulo yapılır.

  • Rulonun buzluğa rahat girebilmesi için,üç dört parçaya bölünür.

  • Her parça rulonun şeklini bozmadan streç film ile sarılıp,buzluğa konulur.

  • Gerektiği kadarı buzluktan çıkartılır.

  • Keskin bir bıçakla parçalamamaya dikkat ederek 1-2 parmak  kalınlığında kesilir.

  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine halka halka kesilen börekler dizilir.

  • Kesilen dilimlerin üstüne,çok az zeytinyağı gezdirilir veya margarin parçaları konulur.

  • Önceden ısıtılmış,200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

  • Fırın yerine,çok az yağlanmış teflon bir tavada ters yüz edilerek de pişirilebilir.



No comments:

Post a Comment