Bu kez içinde haşhaş ezmesi ve cevizde kullandım harika oldu.
MALZEMELER
3 adet yufka
250 gr.haşhaş ezmesi
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 adet büyük kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
Üzeri İçin Yumurta sarısı+1 çay kaşığı sıvıyağ
YAPILIŞI
-Yeşil mercimek diri kalıcak şekilde haşlanır ve süzülür.
-Tavaya kuru soğan yemeklik doğranır mercimekle kavrulur.
-Ceviz,tuz ve baharatlarla tatlandırılır.
-Derin bir kasede haşhaş ezmesi ve sıvıyağ karıştırılarak açılır.
-3 yufka üst üste serilip 8 parçaya bölünür.
-Üstlerine fırça ile haşhaş ezmesi sürülüp uç kısmına mercimek konulur ve kalın sigara böreği gibi sarılır.
-Yağlı kağıt serili tepsiye alınıp üstlerine yumurta sarısı+sıvıyağ karışımı sürülür.
-Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
AFİYET OLSUN...
No comments:
Post a Comment