Sunday, December 22, 2013

peynirli börek



peynirli borek 1





herkese mutlu haftasonları diliyorum canlar.peynirli börek hemen her mutfağın kurtarıcısıdır sanırım.benim de öyle.severek yapar,beğenerek yerim her defasında.bu enfes böreği denizim yapmıştı sağolsun.öyle nefis şeyler yapmıştı ki benim gönlü güzel arkadaşım tadı damağımda hala.ben nedense yaptığım peynirli börekleri bir türlü resimleyemedim.kısmet olmadı daha doğrusu.


neyse şimdi tarifi benden,resmi denizimden şahane peynirli börek tarifini vereyim sizlere...




malzeme listesi


4 adet yufka


2 su bardağı süt


yarım su bardağı sıvıyağ


2 yumurta


1-1,5 su bardağı yoğurt


çörekotu


içi için


250 gram tam yağlı beyaz peynir


yarım demet maydonoz


isterseniz pulbiber








yapılışı


1-Bir yumurtayı ve diğerinin beyazını derince bir kaseye kırın ve iyice çırpın, yumurtanın sarısını üzeri için ayırın..1-1,5 su bardağı yoğurdu ve 1 çay bardağı zeytinyağını ekleyin.


2-peyniri iyice ufalayın,maydonozu incecik kıyın ve peynire ekleyin.dilerseniz pul biber de serpebilirsiniz.



3-fırın tepsisinin tabanını az bir sıvıyağ ile yağlayın.bir yufkayı tepsinin dışına taşacak şekilde serin . Yufkanın taşan kısımlarını en sonüzerine kapatın ki böreğin kenar kısımları açıkta kalmasın.



4-yoğurtlu karışımdan ilk kata sürün üzerine peynirli harçtan serpiştirin.her kata bu şekilde harç ve peynir karışımını dizerek yufkaların tamamını bitirin.






5-en üst yufkayı kapatmadan önce kenarlardan taşan yufkaları tepsinin içine çevirin ve en üstüne son yufkayı serin.yağlı bir bıçak yardımıyla böreği dilimleyin ve kalan harcı en üste,kalan yumurta ilavesiyle birlikte sürün.






son olarak üzerine çörekotu serpip,180 derece ayarladığınız fırında 20-30 dk pişirin.






mintiden notlar:






**Böreğin biraz çıtır olmasını istiyorsanız zeytinyagı, yumuşak istiyorsanız ayçiçekyağı kullanmanızı tavsiye ediyorum...






**yine eğer vaktiniz varsa hazırladığınız böreği bir kaç saat yada bir gece ağzı streçle kapalı olarak bekletirseniz daha leziz bir börek elde edersiniz...


No comments:

Post a Comment