Monday, December 9, 2013

Baklava Yufkasından Patatesli Börek



baklava yufkasindan patatesli borek 1



Baklava yufkasının arasına süt kreması sürmeyi denedinizmi?Ben bu yazıyı yazmadan önce internete bir göz attım ama rastlayamadım.Muhtemelen sizlerde denemediniz... Mutlaka denemenizi tavsiye ederim...Patatesli börek yemeyen misafirlerim bile bayıldılar buda beni çok mutlu etti.Zaten baklava yufkasının arasına erimiş tereyağ veya sıvıyağ sürüyoruz kremanın da çok daha lezetli olduğu malum !eeee neden olmasın :)))








baklava yufkasindan patatesli borek 2 Baklava Yufkasından Patatesli Börek (20 adet börek için)





15 adet baklava yufkası



200 ml krema(küçük süt paketlerinde satılanlardan)



3 adet patates



1 adet kurusoğan



1 kase beyaz peynir



1 çay kaşığı tuz ve karabiber



2 yemek kaşığı sıvıyağ



1 yumurta sarısı







baklava yufkasindan patatesli borek 3

Öncelikle patatesleri haşlayalım ve ezici yardımı ile iyice ezelim.Kuru soğanı incecik doğrayıp 2 yemek kaşığı sıvıyağ ile pembeleşene kadar kavuralım.Ezilmiş patatesleride soğanın içine koyup biraz daha kavuralım.Altını kapatmaya yakın tuz ve karabiber ekleyip ılınınca rendelenmiş beyaz peyniri ilave edelim.

1 adet baklava yufkasını tezgaha serip yumurta fırçası yardımıyla her yerine süt kreması sürelim.İkinci kat yufkayıda üzerine serip aynı işlemi tekrarlayalım.3. ve son kat yufkamızı üzerine kapatalım ve geniş tarafına boydan boya patatesli harcımızı yayıp rulo şeklinde yuvarlayalım.Rulomuzu 4 eşit parçaya bölerek böreklerimizi yağlanmış fırın tepsisine yerleştirelim.(yani üst üste her üç yufkadan 4 adet börek çıkıyor)Kalan yufkalarada aynı işlemi yapıp 20 adet böreği tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürelim.

175 derece ön ısılı fırında kızarana kadar pişirelim.Ilıkken servis yapalım.

Afiyet Olsun...

Not:Fırça ile kremayı baklava yufkasına sürerken çok bastırmamaya dikkat edin.Islanan yufkalar baskı gördüğünde tezhaha yapışabilir.



No comments:

Post a Comment