Monday, December 16, 2013

Galata'lı değil,Galeta'lı-3 çeşit peynirli ve patatesli börek



Sevgili Yaz Yağmurları (Vuslat) arkadaşım sağolsun beni kırmayıp etkinliğimize güzel böreklerini göndermiş...


Teşekkür ederim canım,gene beklerim,sevgiler...







3 çeşit Peynirli ve Patatesli Börek..

















galata li degil galeta li 3 cesit peynirli ve patatesli borek 1

Fırında..



















galata li degil galeta li 3 cesit peynirli ve patatesli borek 2

Masada.















galata li degil galeta li 3 cesit peynirli ve patatesli borek 3

Sabırsız birinin tabağında...







Malzemeler: 






1kg.yufka, 5 haşlanmış patates, 1 kase lor, yarım kalıp beyaz peynir, 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar, taze nane, maydanoz, tuz, karabiber, 1 çay bardağı zeytin yağı, 1 tahta kaşık tereyağ, 1 çay bardağı su, 1 su bardağı galeta unu.








Yapılışı: 






-Patatesleri rendeleyelim.


-Lor, beyaz peynir ve rende kaşarı patatese ekleyelim.


-Nane, maydanoz ve baharatlarını da ekleyelim.


-Zeytinyağını iç harca döküp karıştıralım.


-Bir yufkayı serelim. Üstüne eritilmiş tereyağı gezdirip ikinci yufkayı üstüne koyalım. Aynı şekilde üstüne tereyağı gezdirip 4'e bölelim.


-Her bir parçanın kalın tarafına patatesli harçtan koyup kenarlarını içine katlayıp saralım. Diğer 4 yufkayı da aynı şekilde hazırlayalım.


-Sardığımız börekleri önce suya batıralım, sonra galeta ununa bulayalım.


-Eğer acelemiz yok ise tepsiye dizdiğimiz börekleri buzdolabında 1 saat bekletelim. 200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat pişirelim.






Afiyet olsun..






Not: Aslında bu tarifi Oktay Ustadan öğrendiğim bir börekten uyguladım. Hatırımda kaldığı kadarı ile yapıp sizlerle paylaştım. 






Bu tarifimi 77.Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği için Gelibolu17 ye gönderiyorum..



No comments:

Post a Comment