Monday, December 16, 2013

Tavuklu Pırasalı Börek



tavuklu pirasali borek 1





İnsan azıcık dikkatsizlik etti mi şu bir ılık, bir soğuk havalarda düşüveriyor yatağa. Kendince her türlü tedbiri aldığını düşünsün farketmiyor, bir açık yakalamak için kolluyor bu virüsler galiba : ) Öyle olunca da canı hiiiç birşey yapmak istemiyor, daha doğrusu kolunu kaldıracak hali olmuyor. Evde, öyle hayalet gibi dolaşıyor, çorba,ballı  ıhlamur geçiyor günler. Neyse en kötü hastalığımız böyle olsun, şifasıyla gelsin bu güzel cuma inşaAllah...


Geçenlerde yaptığım kıymalı pırasalı böreğe yazdığı yorumda tavuklusunu da yap demişti sevgili Çiğdem ( Oğlak Kızları). Daha önce de karnabaharlı tavuklu börek yapmıştım, hadi tavukla pırasayı deneme zamanı dedim geçenlerde. İyiki de denemişim. İçinde pırasa olduğunu kimse anlamadı. Sebze yedirmek için bir yöntem daha. Bir dahaki sefere biraz da kaşar ekleyebilirim.






Tavuklu Pırasalı Börek




1 tavuk göğsü

1 küçük soğan


1 kg pırasa


1 havuç


2 çorba kaşığı tereyağı


Milföy


Tuz


Karabiber


Kırmızıbiber


Yumurta sarısı


(Yumurtaların beyazlarından çok güzel omlet oluyor tavsiye ederim )






Tavuk göğsü kuşbaşı doğranır. Tavaya alınır. Havuç, soğan  da ince ince doğranarak tavada iyice çevrilir. Daha sonra halka halka doğranan pırasalar da eklenerek iyice kavrulur. Soğuduktan sonra milföylerin ortasına konur, bohça gibi sarılır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirilir.


No comments:

Post a Comment