Monday, December 23, 2013

BANYOLU BÖREK





banyolu borek 1






MÜKEMMEL PRATİK BİR

BANYOLU BÖREK BÖREK



MALZEMELER:

6 adet yufka

1 paket tereyağ veya margarin

300 gr kıyma

2 adet kuru soğan

tuz. karabiber- pulbiber- sıvıyağ

ÜZERİ İÇİN: Yumurta sarısı

YAPILIŞI:

Öncelikle çok az sıvıyağa soğanı pembeleştirip, kıymamızı kavuralınm. Baharatlarını ekleyelim ve soğutalım.

3 adet adet yufkayı aralarına erimiş margarinimizi sürerek üst üste yerleştirelim. Yufkaları 12 eşit üçgenlere bölüp, kıymalı harcımızı geniş kısımlarına yeteri kadar koyup, sigara böreği gibi saralım ve uçlarını su ile yapıştıralım. Diğer 3 yufkamızıda aynı işlemden geçirelim. Börekleri derin bir kaba yerleştirerek üzerlerini geçecek kadar su ile dolduralım. Hiç bekletmeden böreklerimizin suyunu sıkıp, yağlanmış fırın tepsimize sıralayalım. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 200 derecede kızarıncaya kadar pişirelim. AFİYET OLSUN






No comments:

Post a Comment