Friday, December 6, 2013

CEVIZLI BOREK



cevizli borek 1


cevizli borek 2


cevizli borek 3


cevizli borek 4


cevizli borek 5


cevizli borek 6
Malzemeler

1 tane  yumurta


1 tatli kasigi sirke 


1 cay kasigi tuz


500 gr un ,kabartma tozu


Ceviz ve  seker


Hazirlanisi


Bir kabin icine hamur malzemeleri konur su ilavesi ile yogrulur.


Yumusak sert olmayan bir kivam olmali gerekirse un eklenir 20 dk dinlendirilir


Cevizler iri cekilir  seker ile karistirilir.


Dinlenen hamurdan kucuk bezeler alinir  merdane ile tabak buyuklugunde acilir 


Acilan hamurun  uzerine ceviz serpilir  diger ucu uzerine kapatilir kenarlari bastirilir


Hazirlanan borekler kizgin yagda kizartilir uzerine seker serpilir


Kizarmis hamurun icinde cevizin lezzeti muthis bir lezzet 






No comments:

Post a Comment