Yeni bir haftaya merhaba. Bu haftanın ve gelecek bütün haftaların, herkese sağlık, huzur, mutluluk getirmesini dileyerek başlıyorum postuma:)) Çıtır çıtır bir börek tarifim var. Bu böreği de Roma yolcusu olan kardeşim Emrah için yapmıştık. Adının hakkını veren çıtır çıtır bir börek. Yedikçe yiğesiniz geliyor. Birinin sizi durdurması lazım:))) Neyse bir an önce tarife geçeyim, ağzınızı fazla sulandırmadan:))
Ayrıca bu tarifi çay kahve bahane etkinliğinin yeni ev sahibesi sevgili arkadaşım Ebru'ya Pastaeli ve porselen demlik etkinliğinin ev sahibesi sevgili arkadaşım Paşasofram 'a gönderiyorum. Kolay gelsin arkadaşlar...
Malzemelerimiz:
5 adet yufka
6 adet haşlanmış patates
2 yemek kaşığı sıvıyağ
pul biber,karabiber.tuz
üzeri için :
1 çay bardağı sıvıyağ
1 şişe soda
Hazırlanışı:
İlk önce patateslerimizi soyup üzerini geçecek kadar suyla haşlıyoruz.
Haşlandıktan sonra süzüyoruz.
Karıştırma kabımızın içine alıp güzelce eziyoruz.
2 yemek kaşığı sıvı yağımızı koyuyoruz.
Baharatlarını ve tuzunu koyup iyice karıştırıyoruz.
Yufkalarımızın birini alıp masaya seriyoruz. İlk önce dörde daha sonra ikiye bölüyoruz.
Fırça yardımıyla yufkalarımızı yağlayıp, iç malzemesinden koyup,şekilde ki gibi sarıyoruz.
Yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş tepsimize diziyoruz.
Tam ortasını bıçakla 2-3 cm açıyoruz.
İçine sevgimizi katmayı unutmuyoruz.
Sonra sıvı yağla sodayı çatalla çırpıp üzerlerine bolca sürüyoruz.
En son oarak üzerlerine arzuya göre çörek otu serpiyoruz.
180 derecede ayarlanmış fırında üstleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun. Sevgiler....
No comments:
Post a Comment