Bu sefer de tuzlu bir tarifle geldim araniza... Aslinda herkes gibi ben de, evimde dogal olarak her cesit yemek ve börek pisiriyorum ama ne bileyim iste, kendi kendime kural koymusum sanki, sadece pasta yayinlayacagim diye... Söyle bir eski yayinlarima baktim da, o kadar az tuzlu veya yemek tarifi vermisim ki... "Yok öyle birsey", dedim kendi kendime ve bu leziz böregi yayinlamaya karar verdim... Ha bu arada tabii tadini begendigim tariflerim bu blogta yer alabilirler...
Simdi gelelim tarifimize; böregimin tarifini sevgili DAMAK TADI/Gül Hanimdan (izniyle) aldim. (Ellerine saglik canim, tüm tariflerin gibi bu tarifin de sahane idi...) Ama sadece milföylerin seklini aynen uyguladim... Ici ise kendi dogaclamam, yani evde ne varsa;
Milföylerimi 59.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ Gülsüm arkadasimiza gönderiyorum...
6 adet Milföy hamuru icin;
3 yumurta
200 gr. Beyaz Peynir
1 su bardagi kadar haslanmis Ispanak
4-5 dilim Pastirma
200 gr. Eksi Krema (süzme yogurt da kullanilabilir)
Tüm malzemeleri güzelce karistirip, birer adet milföy hamuru koydugumuz (milföy hamurunun kenarlarini ücgen seklinde kesip, ortada kalan kareyi, muffin kalibina yerlestirdikten sonra, ücgenleri de birazi disari sarkacak sekilde üzerine yerlestiriyoruz... umarim anlatabilmisimdir?) muffin kaliplarina hazirladigimiz ici paylastiriyor ve önceden 170 dereceye isittigimiz firinimizda yaklasik yarim saat (kizarincaya kadar) pisiriyor ve ilikken servis yapiyoruz...
Sevgilerimle, deneyenlere afiyetler olsun...
No comments:
Post a Comment