© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.
Annem pazartesi temizliğini yaparken buzluktan kıyma çıkarmıştı ne yemeği yapıcaktı bilmiyorum ama o kıymayı ben sahiplendim. Yemek yaparken bir huyum var bazen felaketle sonuçlanıyor (aslında ilk zamanlarda oluyordu bu felaketler şimdi öğrendikçe daha az oluyor) bu yemeğe şunu da ekliyelim hımm dolapta ne varmış bunu da ekliyelim diye bir sürü ek malzeme çıkartıyorum. Neyse bu sefer sonuç güzel oldu. Kıymaya fazladan mantar ve havuç ekledim.
Malzemeler;
- 250 gr kıyma
- 250 gr mantar, yıkanmış, küp doğranmış
- 1 havuç, ince rendelenmiş
- 3 küçük domates, soyulmuş, küp doğranmış
- 1/2 su bardağı maydanoz, kıyılmış
- 1 büyük soğan, küp doğranmış
- 3 kaşık tereyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 kilo yufka
- Zeytinyağı
- 1 yumurta
- 1/2 bardak yoğurt
Hazırlanışı;
- Önce mantarı bir tavada bir kaşık tereyağıyla suyunu çekene kadar kavurun. Başka bir yere alın.
- Kıymayı bir kaşık tereyağında kavurun kıyma kavrulduktan sonra soğanları ekleyin ve kavrulana kadar sotelemeye devam edin.
- Salçayı ilave edip bir kaç kere karıştırın ve domatesleri, havucu, baharatları, maydanozu ilave edip bir dakika kadar soteleyin ve ocağın altını kapatın.
Kıymalı harcı yufkalara Pırasalı Börek'te olduğu gibi yerleştirdik açıklamasına bakmak için buraya tıklayabilirsiniz.
Rulo yapılmış yufkaları tepsiye yerleştirdikten sonra üzerine zeytinyağı, yoğurt ve yumurta karışımını sürüp fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirin.
Çorba olarak domates çorbası yaptım. Salata için de; biraz karnabaharı limonlu suda haşlayıp soğuması için bekletirken, Marul, tere ve maydanozu beraber doğrayıp salata tabağına, yanına biber, domates ve salatalık ortaya da haşlanmış karnabaharları yerleştirdim. Sos olarak Zeytinyağı, limon, pul biber, kekik, nane ve çok az karabiberi çırparak üzerine gezdirdim. Karnabaharı bu şekilde salatada kullanmayı çok seviyorum karnahabarın her halini sevdiğimdendir belki de..
- Önce mantarı bir tavada bir kaşık tereyağıyla suyunu çekene kadar kavurun. Başka bir yere alın.
No comments:
Post a Comment