Cig Boregin gercek adi Ci borekmis ve de ayni zamanda baska isimleri de varmis. Ci ise Tatarca citir anlamina gelirmis. Ben bunlari Wikiped den ogrendim. Hep icinin cigden konuldugu icin cig borek denildigini saniyordum. Peki ben neden yalanci dedim? Cunku asil cig boregin hamurunda sadece su, un ve tuz olur. En onemlisi ise pisirme yontemi kizartmadir. Ancak hamurunu acmayi kolaylastirmak ve de kizartmadan daha saglikli bir yontem sectigimden benim cig boregim yalanci oluyor. Yumusacik bir hamur oldugundan cok lezzetli. Denemenizi tavsiye ediyorum.
Hamuru
1 su bardağı oda sıcaklığında süt
1 su bardağı oda sıcaklığında su
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
Aldığı kadar un
İç Harcı
1/2 kg kıyma
3 adet ince rendelenmiş soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3 domates (ince rendelenmis)
Pisirirken uzerine surmek icin siviyag (eger elektrikli tavada pisiriyorsaniz)
veya kizartmak icin bol sivi yag
Yumurtayi biraz cirpin. Sut, su, sivyag ve tuzunu da ekleyip biraz daha cirpin
Unu yavas yavas ilave ederek kulak memesi kivaminda bir hamur elde edin
Hamurun uzerini strec ile kapatip birkac saat oda sicakliginda dinlendirin.
Icini hazirlayin. Sogani ve domatesi rendeleyin veya robottan gecirin ve diger ic malzemelerini de ekleyip karistirin. Icinin cok kati olmamasi gerekiyor. Eger domates ve soganiniz sulu degilse icerisine biraz su ekleyebilirsiniz.
Hamurunuzu cevizden biraz buyuk parcalara ayirip toplar yapin
Hamurunuzu unlu bir zeminde ince acip icerisine yine ince olarak harcinizdan surun ve yarim ay seklinde kapatin
Elektrikli tavanizi guzelce yaglayin. 180 dereceye isitin ve boreginizin her iki tarafini pisirin. Yumusakligini korumasi icin cevirdiginiz zanam firca ile uzerine yine siviyag surun
No comments:
Post a Comment